Runt om i Sverige så finns det flera olika platser som bjuder upp till dans – och inte vilken dans som helst utan gärna bugg, foxtrot eller någon annan stil som passar till de härliga dansbandslåtarna. Här följer en lista med några olika dansbandsställen som man bör känna till.

Parkhallen i Tranås

Detta är ett helt nytt och väldigt modernt ställe där man kan njuta av dansband varannan vecka. Parkhallen i Tranås hittas i Småland, vid gränsen över till Östergötland. Här finner man till och med en hel nattklubbsavdelning som erbjuder ännu mer fest med DJ. Vidare så finns det även restaurang och café så att man både kan äta och dricka gott.

Granbacken

Detta är en anläggning som erbjuder både dans och musik. Här finns det en orkester som spelar så att man både kan trivas ordentligt och motions-dansa om man vill. Platsen runt omkring dansanläggningen erbjuder en hel del historia och mycket natursköna områden. Man rycks garanterat med i de dansanta tonerna.

Tanum Strand

Om man befinner sig i Bohuslän och är sugen på dansband så kan man ta sig till Tanum Strand som ligger strax söder om Grebbestad. Här erbjuds det dans nästintill varje lördag. Man kan besöka deras hemsida för mer information. Detta är en riktigt pärla bland alla dansbandsställen eftersom det ligger precis vid havet.

Mälarsalen

Befinner man sig i Stockholm och är sugen på dansband så är Mälarsalen den perfekta platsen. På Södermalm så finner man denna anläggning som funnits sedan 1972, med en magnifik utsikt över Riddarfjärden. Här erbjuds det danslektioner i bugg, boogie, foxtrot och woogie – allt till tonerna av dansbands-hits.

Tuppens Danskrog

Detta är en anläggning som kan rymma upp till 1200 dansanta individer och är därför Norrlands största dansrestaurang. Här finns det med andra ord ett riktigt stort dansgolv för den som är danssugen. Fredagar och lördagar är kända för att vara dedikerade åt dansbanden och är oftast helt utsålt.