Dansbandskryssningar är den perfekta kombinationen mellan äventyr och nöje. Här får man chansen att koppla av på fartyget, man kanske vill börja dagen lite lugnare med en kaffe i någon trevlig lounge för att senare trappa upp farten och dansa hela kvällen till sitt favorit dansband. Behöver man ta det lite lugnare så kanske man vill njuta av en god rätt vid någon speciell restaurang eller varför inte ta sig en spelrunda på någon spännande spelautomat. Kryssningarna erbjuder lite av allt, och spelautomater finns på de flesta båtar. Har man turen med sig så kanske man till och med vinner en slant!

Dansbandskryssningar är idag mycket populära bland personer som vill njuta av en kryssning med fart och fläkt. Här kan man spendera natten på kryssningen utan att behöva oroa sig för hur man ska ta sig hem vid kvällens slut. Dansbandskryssningar organiseras av flera olika företag och tanken är just att man skall kunna njuta och ha en utekväll, fast på fartyget. Här kan det bjudas upp till dans samtidigt som det också finns justa restauranger och barer, för att kunna fylla på energin ordentligt.

Många organiserade dansbandskryssningar erbjuder till och med danslektioner under resans gång. Det kan vara fullspäckat med olika rytmer som man kan lära sig, allt från nybörjare till mer avancerade kurser. Här finns det alltså inga ursäkter för att ta sig en runda på dansgolvet. Oftast så är det någon kändis från dansvärlden som leder dessa event, vilket gör det hela extra roligt. Många artister älskar att uppträda på dansbandskryssningarna eftersom de oftast är mycket fartfyllda och publiken är rolig och engagerad. Fartyget har oftast en speciell nattklubb där festen sätter igång ordentligt, så att man kan ha de extra roligt under sin dansbandskväll. Dansbandskryssningar är absolut något som man måste testa på om man älskar dansband!