Dansbanden har under många år varit mycket populärt i Sverige, men under de senaste åren så har man sett en minskning vad gäller utvecklingen av nya dansband och populariteten bland de yngre generationerna är inte lika stor. Men samtidigt så fortsätter danskryssningar vara riktigt populära. Det är nämligen inte vilken kryssning som helst utan här erbjuds det musik och dans för den som önskar. Dansbandskryssningar är riktigt fartfyllda och fulla med glädje mellan gästerna. Det finns egentligen allt och lite till som man förväntar sig från en kryssning – restauranger, caféer, spelautomater och nattklubbar, samtidigt som man såklart upplever att man befinner sig på ett äventyr mitt ute på öppet hav.

Dansbandskryssningar är oftast mycket bra arrangerade. Det erbjuds välkomstdrinkar, man kan delta i olika danstävlingar och danskurser. Alla är välkomna och man behöver inte ha några specifika danskunskaper för att delta. Många gånger så uppträder kända dansband eller så kan det vara något bra coverband som står för kvällen musik. Oavsett så garanteras man mycket fest.

Danskurserna kan vara ledda av någon känd figur inom dansvärlden men som har kunskaper inom stilar såsom bugg, foxtrot och swing. Det är såklart välkommet om man har tidigare danskunskaper, men aldrig ett krav. Att befinna sig på en kryssning men samtidigt inne på en nattklubb med härlig rytm är en unik upplevelse. Om man älskar dansband så bör man absolut testa på en dansbandskryssning. Samtidigt så kan man på dessa kryssningar vissa stunder behöva spänna av i kroppen och bara hämta andan för en stund. Många kryssningar erbjuder exempelvis att du kan spela casino på spelautomater som man kan hänga vid och eventuellt vinna en slant.

Med andra ord så är en dansbandskryssning ett riktigt bra alternativ för den som älskar dansband, vill lära sig dansa och som gärna skulle vinna en slant antingen via spelautomater eller vid prisutdelningar i danstävlingar.